[O2] Coś nie tak z podnoszeniem szyby od strony kierowcy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dawszol
    Classic
    • 2010
    • 18

Ja teraz raczej coś z grupy VAG bo osobiście nie miałem.Ale wszystko zależy od chwili...Bo w tamtym roku już jechałem z zaliczką.Ale z żona weszliśmy na chwile do biura podróży i pojechaliśmy na trzecie wakacje.Na auto znowu zabrakło...Dla mnie auto to nie priorytet.A jedynie dodatek,dlatego z kupnem u mnie to jak sójki za morze sie wybierały :lol:
    Ta T25 to całkiem inne auto ,jednak rozmieszczenie "guzików" niemal identyczne jak w tej starej budzie. Fajne w sumie auto
  • Bisclavret
    Classic
    • 2009
    • 24
    • Peugeot
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mam pytanie zwiazane z w/w tematem. Problem polega na tym, że od dwóch dni szyba od strony kierowcy nie chce sie opuszczać lub podnosić automatycznie. Polega to na tym, że do momentu jak naciskam przycisk to podnosi się lub opada. Po puszczeniu przestaję. Czyli padło coś co odpowiadało za to że po dłuższym przycisnieciu szyba opuszczała lub podnosiła sie do konca. Na forum znalazłem informacje, że powodem może być to że zamykałem drzwi przy otwartej szybie w zwiazku z czym coś tam mogło sie w środku połamać (rzeczywiscie jakos dziwnie lata ta szyba jak drzwi są otwarte i sie je zamyka). Ale czy na pewno o to chodzi, bo w końcu mechanizm z ograniczeniem funkcjonalnosci ale jednak działa? Da sie coś z tym zrobić samemu czy od razu umawiac się w ASO (lewus jestem w sprawach technicznych straszny a auto w końcu jeszcze na gwarancji)?

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Jesli masz maxi-Dot to sprawdz czy nie odznaczyłes funkcji komfortowego podnoszenia szyb. Jeśli nie masz maxi-Dot podnieś ma max. przycisk i przytrzymaj go w tej pozycji przez ok. 5 s.
      Czarny Elegance

Komentarz

• Bisclavret
        Classic
        • 2009
        • 24
        • Peugeot
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mam Maxidota ale nic nigdy w nim nie grzebałem. Spróbuje z tym przytrzymaniem przycisku. Dzieki wielkie za sugestie

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

mi się tak przycina szyba pasażera i jest to kwestia PRZYCISKU w drzwiach, rzadko go uzywam i pewnie się, nie wiem, kurzy?
          ale jak parę razy docisnę to jest ok
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• mane
            Drive
            • 2008
            • 72

Miałem coś podobnego w obu przednich drzwiach. U mnie trzeba było rozebrać drzwi i dokładnie wszystko przeczyścić. Właśnie ten syf powodował "ciężki" przesuw szyby, czego skutkiem było uznanie przez automat, że szyba doszła do końca i rozłączał dalszy przesuw.

Komentarz

• Sebastian_S
              Ambiente
              • 2009
              • 172

Dokładnie miałem ostatnio podobne problemy z panelem sterującym do szyb od strony kierowcy. Nie chciała się podnosić i opuszczać jednym ciągiem, ale u mnie to następowało stopniowo. Czyli z początku raz na kilka prób się podnosiła/opuszczała, a z czasem coraz rzadziej, pod koniec trzeba było przytrzymywać. Przeczyściłem i działa jak nowe

Komentarz

Pracuję...